CJELOŽIVOTNO OBRAZOVANJE

SVEUČILIŠTE U SLAVONSKOM BRODU

1 | 2 | 3 | 4

Energetska učinkovitost

Programi izobrazbe osoba koje provode energetske preglede i energetsko certificiranje zgrada

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja izdalo je Veleučilištu u Slavonskom Brodu suglasnost za provođenje Programa izobrazbe osoba koje provode energetske preglede i energetsko certificiranje zgrada.

Programi su sljedeći:

 • Program osposobljavanja za osobe koje provode energetsko certificiranje i energetske preglede zgrada s jednostavnim tehničkim sustavom – Modul 1
 • Program osposobljavanja za osobe koje provode energetsko certificiranje zgrada sa složenim tehničkim sustavom, energetske preglede zgrada sa složenim tehničkim sustavom, ostalih građevina te energetske preglede javne rasvjete – Modul 2
 • Program usavršavanja za osobe koje su ovlaštene za provođenje energetskih pregleda i energetsko certificiranje zgrada s jednostavnim tehničkim sustavim, energetsko certificiranje zgrada sa složenim tehničkim sustavom, provođenje energetskih pregleda zgrada sa složenim tehničkim sustavom i ostalih građevina te provođenje energetskih pregleda javne rasvjete

PRIJAVE NA SEMINARE ZA ENERGETSKO CERTIFICIRANJE ZGRADA

Pozivaju se kandidati da izvrše prijavu na program izobrazbe osoba koje provode energetske preglede i/ili energetsko certificiranje zgrada s jednostavnim tehničkim sustavima – Modul 1, sa složenim tehničkim sustavima - Modul 2, kao i program obveznog godišnjeg usavršavanja.

 • Cijena provedbe programa obuke za Modul 1 je 3000,00 kn. 
 • Cijena provedbe programa obuke za Modul 2 je 3000,00 kn.
 • Cijena provedbe programa obuke obveznog godišnjeg usavršavanja je 900,00 kn.
Za MODUL1 i MODUL2 – ispunjen Obrazac prijave za MODUL potrebno je dostaviti na adresu elektroničke pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
Za godišnjeg usavršavanja ispunjen Obrazac prijave potrebno je dostaviti na adresu elektroničke pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Prijavljeni kandidati će biti obaviješteni elektroničkom poštom za koji termin je predviđena izobrazba.

Program obveznog godišnjeg usavršavanja Veleučilište izvodi dva puta godišnje (proljetni i jesenski termin). Usavršavanje se održava u jednom danu u trajanju od 8 do 10 sati. Kandidati će također elektroničkom poštom dobiti obavijest o vremeniku izobrazbe.

Nakon odslušanog programa izobrazbe provodi se provjera znanja u skladu s PRAVILIMA o uvjetima i mjerilima provjere usvojenosti znanja na Programu izobrazbe osoba koje provode energetske preglede i energetsko certificiranje zgrada.

Program obveznog godišnjeg usavršavanja Veleučilište izvodi dva puta godišnje (proljetni i jesenski termin). Usavršavanje se održava u jednom danu u trajanju od 8 do 10 sati. Kandidati će također elektroničkom poštom dobiti obavijest o vremeniku izobrazbe. 

Program izobrazbe osoba koje provode energetski pregled velikih poduzeća

Ministarstvo gospodarstva izdalo je Veleučilištu u Slavonskom Brodu suglasnost za provođenje Programa izobrazbe osoba koje provode energetski pregledi velikih poduzeća. Program izobrazbe u skladu je s Pravilnikom o energetskom pregledu za velika poduzeća (,,Narodne novine", broj 123/2015), a uključuje obrazovanje polaznika o osnovama:tehničke opreme i uređaja uobičajenim za velika poduzeća;
 • provedbe i izvještavanja energetskog pregleda;
 • izrade jednostavne tehno-ekonomske analize predloženih mjera uštede;
 • optimizacije sustava izmjenjivača topline;
 • energetskih mjerenja te mjerne opreme.
Osposobljavanje se sastoji od 44 sata predavanja te pismenog ispita. Detaljni sadržaj programa nalazi se ovdje

PRIJAVE NA IZOBRAZBU ZA ENERGETSKI PREGLED VELIKA PODUZEĆA

Pozivaju se kandidati da izvrše prijavu na program izobrazbe osoba koje provode energetski pregled velikih poduzeća.

 • Cijena provedbe programa izobrazbe iznosi 5000,00 kn.
Ispunjen Obrazac prijave-VP potrebno je dostaviti na adresu elektroničke pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Kada se prijavi dovoljan broj polaznika odredit će se termin početka izobrazbe.

Ovaj web site koristi kolačiće („cookies“) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda ove stranice slažete se s korištenjem kolačića.